Altitude Game: Forums  

Go Back   Altitude Game: Forums > Altitude Support > Tech Support

Tech Support Trouble running the game? Found a bug? Post here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-17-2016, 06:06 AM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default Connection lost...

its been two days, every single time i join any server, whether it is empty or has people, the server shows all planes continuing their motion in the direction they were facing when i joined the server.
it always continue messing up like this for around 5 seconds then gives me a message saying connection lost. i have tried using internet in a different location, and i have a dns server set on my pc network settings in addition to deleting the game and redownloading it. i lost all my hopes, what is left that i could possibly do to fix this issue?

notes: before i join any server, all of them display a ping of around 100-150 being stable if that would matter.

any help would be much appreciated. thank you.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-17-2016, 09:47 AM
paiza paiza is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: Singapore
Posts: 26
Default

Last time I had issues somewhat similar to this... I just uninstalled and installed again and it worked for me. Maybe you could try that ehehe
Reply With Quote
  #3  
Old 01-17-2016, 10:28 AM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

i tried that already :x
thanks anyways
Reply With Quote
  #4  
Old 01-17-2016, 11:08 AM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

i also noticed that every time i verify integrity of altitude on steam it would tell me 3 files failed to validate with a total of 2.6 mb. i download them and opened altitude, then it tells me an update is required, when i update and close altitude to verify integrity again it would tell me 3 files failed to validate again...

i think something is wrong with the game when i update it after verifying the integrity on steam...
Reply With Quote
  #5  
Old 01-17-2016, 11:52 AM
Stam Stam is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Lovely Greece
Posts: 79
Send a message via Skype™ to Stam
Default

thats good... nimbly games havent updated the steam version and they applied the update on their server... so every time you reinstall the game the game auto detects the update and installs it, steam doesnt know about the 3 new files and it tells you to download the old version.. ill look into it and come back to you with a solution... for now just try to install the standalone version and check if the same thing happens!
Reply With Quote
  #6  
Old 01-18-2016, 07:58 AM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

same problem happens with the non steam version, very strange
Reply With Quote
  #7  
Old 01-19-2016, 05:32 PM
LewisH LewisH is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Earth
Posts: 215
Default

This is an interesting problem. If it shows the players on the screen, even circling, then you're definitly connected to the server, even if it DC's instantly, so it's probably not a firewall. I've had this problem, but usually reconnecting to the server fixes it, I've never seen it persist.

Is there anything interesting in the logs? (<install dir>/log/Altitude.log)
Reply With Quote
  #8  
Old 01-19-2016, 06:00 PM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by LewisH View Post
This is an interesting problem. If it shows the players on the screen, even circling, then you're definitly connected to the server, even if it DC's instantly, so it's probably not a firewall. I've had this problem, but usually reconnecting to the server fixes it, I've never seen it persist.

Is there anything interesting in the logs? (<install dir>/log/Altitude.log)


INFO [2016-01-19 19:56:28,219] [main]: Initialized logger: file=log\Altitude.log, level=DEBUG, pattern=%p [%d{ISO8601}] [%t]: %m%n, maxFileSize=100KB, maxBackups=1, wasInitialized=false
INFO [2016-01-19 19:56:28,365] [main]: Using any available IP (wildcard).
INFO [2016-01-19 19:56:28,365] [Thread-1]: Requesting UPnP information for 0.0.0.0/0.0.0.0
INFO [2016-01-19 19:56:28,397] [main]: Display.init
INFO [2016-01-19 19:56:28,466] [Thread-3]: Internet lookup complete: Connected
INFO [2016-01-19 19:56:28,466] [main]: Display.desktopResolution=1920x1080
INFO [2016-01-19 19:56:29,528] [Thread-2]: Server lookup complete: 216.246.108.250:31383
INFO [2016-01-19 19:56:30,948] [Thread-1]: No UPnP gateway found
INFO [2016-01-19 19:56:31,715] [main]: setDisplayMode(1600 x 900 x 32 @60Hz, fs=true, vsync=false, bpp=0; 1496)
INFO [2016-01-19 19:56:34,082] [main]: Display.reportedFrequency=60
INFO [2016-01-19 19:56:34,082] [main]: Display.targetedFrequency=60
INFO [2016-01-19 19:56:34,082] [main]: overrideTargetFps=180
INFO [2016-01-19 19:56:34,107] [main]: Distributor is steam
INFO [2016-01-19 19:56:34,351] [main]: OpenAL Vendor = OpenAL Community
INFO [2016-01-19 19:56:34,351] [main]: OpenAL Version = 1.1 ALSOFT 1.15.1
INFO [2016-01-19 19:56:34,770] [main]: Steam library loaded
INFO [2016-01-19 19:56:34,770] [main]: Steam: Going to call SteamAPI_Init
INFO [2016-01-19 19:56:35,225] [main]: Steam: SteamAPI_Init finished
INFO [2016-01-19 19:56:35,225] [main]: Steam: SteamClient()->SetWarningMessageHook
INFO [2016-01-19 19:56:35,225] [main]: Steam: SteamClient()->SetWarningMessageHook done
INFO [2016-01-19 19:56:35,225] [main]: Steam App ID is 41300
INFO [2016-01-19 19:56:35,226] [main]: Steam UID is 76561198036428634
INFO [2016-01-19 19:56:35,421] [main]: Found 1 game controllers: ASUS Wireless Radio Control (1 other controllers)
INFO [2016-01-19 19:56:35,421] [main]: No controller selected
WARN [2016-01-19 19:56:37,859] [main]: hitch = 49ms (average = 16ms)
INFO [2016-01-19 19:56:39,200] [main]: onVersionResponse: <invalidRequest=false, message=null, version=0.0.374, vaporAuthenticationMethod=null>
INFO [2016-01-19 19:56:39,200] [main]: Update check complete; up to date!
INFO [2016-01-19 19:56:39,200] [main]: Using steam authentication to log in.
INFO [2016-01-19 19:56:39,216] [main]: Steam Auth blob size is 206
INFO [2016-01-19 19:56:42,466] [main]: AltGame[instance=0, port=27272, playerId=-1] - connection to vapor established
INFO [2016-01-19 19:56:42,523] [main]: Steam rcs = true
INFO [2016-01-19 19:56:42,932] [main]: File config\tagged_servers.xml does not exist. Using default server favorites.
INFO [2016-01-19 19:56:45,035] [main]: Detected firewall = false
INFO [2016-01-19 19:56:45,060] [main]: Steam: UserStatsReceived_t result=1 gameid=41300 userId=76162906
WARN [2016-01-19 19:56:45,094] [main]: hitch = 61ms (average = 12ms)
INFO [2016-01-19 19:56:45,139] [main]: Router introduction: 192.168.2.101:27272, c=27272, v=13274, u=false
WARN [2016-01-19 19:56:47,285] [main]: hitch = 419ms (average = 12ms)
WARN [2016-01-19 19:56:52,182] [main]: hitch = 32ms (average = 13ms)
ERROR [2016-01-19 19:56:53,351] [main]: Font Font[fonts/Arial_18_plain_simple_1798559992.png] created defaultCharInfo for ch=10
INFO [2016-01-19 19:56:56,149] [main]: trying to connect to 91.121.160.173:27277
WARN [2016-01-19 19:56:57,186] [main]: hitch = 823ms (average = 18ms)
INFO [2016-01-19 19:56:57,232] [main]: Loading ball_football.altx:432838:662578852 ...
INFO [2016-01-19 19:57:00,099] [main]: ... load took 2866.711941000074 ms
INFO [2016-01-19 19:57:00,109] [main]: update friend status: <ip=91.121.160.173:27277, gameId=1, serverName=Ledow's Football Server #2 (server2.ledow.org.uk), numberOfPlayers=14, mapName=ball_football, ping=105, passwordRequired=false, hardcore=true, minLevel=1, maxLevel=60, disallowDemoUsers=false, version=0.0.374>
INFO [2016-01-19 19:57:10,279] [main]: Unresponsive server 91.121.160.173:27277; 151 updates without response; disconnecting
INFO [2016-01-19 19:57:10,283] [main]: update friend status: <ip=null, gameId=0, serverName=null, numberOfPlayers=0, mapName=null, ping=-1, passwordRequired=false, hardcore=false, minLevel=1, maxLevel=60, disallowDemoUsers=false, version=null>
WARN [2016-01-19 19:57:10,625] [main]: hitch = 347ms (average = 12ms)
WARN [2016-01-19 19:57:13,098] [main]: hitch = 443ms (average = 19ms)
Reply With Quote
  #9  
Old 01-19-2016, 06:01 PM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

its been 3-4 days so far that it persists, ive no clue whats going on with the logs
Reply With Quote
  #10  
Old 01-19-2016, 06:05 PM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

INFO [2016-01-19 19:56:27,949] [main]: Initialized logger: file=log\Launch.log, level=DEBUG, pattern=%p [%d{ISO8601}] [%t]: %m%n, maxFileSize=100KB, maxBackups=1, wasInitialized=false
INFO [2016-01-19 19:56:27,996] [main]: Launching 'C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Altitude\launch-game.xml', args=[-console]
WARN [2016-01-19 19:56:28,012] [main]: Launcher failed to load progress report from update\download\_update-progress.xml
Reply With Quote
  #11  
Old 01-19-2016, 06:14 PM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

RROR [2016-01-18 09:48:30,518] [Thread-23]: java.lang.ThreadDeath
java.lang.ThreadDeath
at java.lang.Thread.stop(Unknown Source)
at Iw.w_(SourceFile:240)
at Yt.a(SourceFile:78)
at jK.f(SourceFile:216)
at jK.c(SourceFile:132)
at jK.a(SourceFile:100)
at eM.c(SourceFile:384)
at eM.a(SourceFile:371)
at OV.d(SourceFile:551)
at OV.f(SourceFile:526)
at OV.a(SourceFile:502)
at GR.a(SourceFile:153)
at GR.a(SourceFile:99)
at tf.a(SourceFile:1220)
at aac.a(SourceFile:370)
at fe.b(SourceFile:1987)
at fe.a(SourceFile:1665)
at ly.l(SourceFile:117)
at ly.b(SourceFile:89)
at fe.a(SourceFile:2402)
at fe.a(SourceFile:2242)
at fe.a(SourceFile:2577)
at em.entry.EntryAltitudeGame.main(SourceFile:16)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknow n Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at em.update.client.launch.UpdateLauncher.a(SourceFil e:252)
at em.update.client.launch.UpdateLauncher.main(Source File:78)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknow n Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at com.exe4j.runtime.LauncherEngine.launch(Unknown Source)
at com.exe4j.runtime.WinLauncher.main(Unknown Source)
INFO [2016-01-18 09:48:30,526] [Thread-23]: shutting down server
ERROR [2016-01-18 09:48:30,526] [Thread-23]: Background server exception
java.lang.IndexOutOfBoundsException: Index: 0, Size: 0
at java.util.ArrayList.RangeCheck(Unknown Source)
at java.util.ArrayList.get(Unknown Source)
at VS.a(SourceFile:120)
at fN.b(SourceFile:131)
at fN.a(SourceFile:81)
at RC.run(SourceFile:226)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Reply With Quote
  #12  
Old 01-19-2016, 06:15 PM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

would this be a java problem? i'm clueless
Reply With Quote
  #13  
Old 01-19-2016, 06:30 PM
LewisH LewisH is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Earth
Posts: 215
Default

Can you post the full log on pastebin.com and post the link?

edit: as for your second most recent post, unless that's happening right when you DC it could just be normal behaviour, it's telling you a thread was stopped with Thread.stop(), which is depreciated, so that might be why it show as an error even if it's supposed to happen, but that's just a guess, Karl/Lamster would be better able to deobfuscate the stack trace than me ^^

edit2: from the pastebin below:
Code:
INFO [2016-01-18 09:48:30,011] [Thread-23]: Starting server on port 27272
WARN [2016-01-18 09:48:30,015] [main]: hitch = 42ms (average = 17ms)
INFO [2016-01-18 09:48:30,026] [Thread-23]: Distributor is nimblygames
INFO [2016-01-18 09:48:30,126] [Thread-23]: unpacking map to maps\cache\tutorial.altx
INFO [2016-01-18 09:48:30,477] [main]: shutting down server
ERROR [2016-01-18 09:48:30,518] [Thread-23]: java.lang.ThreadDeath
java.lang.ThreadDeath
so yeah, that's normal behaviour, it kills the thread when it shuts down the server.

Last edited by LewisH; 01-19-2016 at 06:51 PM.
Reply With Quote
  #14  
Old 01-19-2016, 06:37 PM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by LewisH View Post
Can you post the full log on pastebin.com and post the link?
http://pastebin.com/iY9PEbtW
Reply With Quote
  #15  
Old 01-19-2016, 06:39 PM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

also when i reconnect to the server, it would disappear for a minute then re appears.
Reply With Quote
  #16  
Old 01-19-2016, 06:44 PM
LewisH LewisH is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Earth
Posts: 215
Default

Code:
....
INFO [2016-01-18 09:54:51,866] [main]: Loading ball_cave.altx:755887:1521780815 ...
INFO [2016-01-18 09:54:51,866] [main]: unpacking map to maps\cache\ball_cave.altx
INFO [2016-01-18 09:54:52,199] [main]: decode took 332.431269004941 ms
WARN [2016-01-18 09:54:52,215] [main]: hitch = 350ms (average = 23ms)
INFO [2016-01-18 09:54:54,643] [main]: Audio system OGG to WAV conversion complete.
INFO [2016-01-18 09:54:54,787] [main]: ... load took 2920.837398007512 ms
INFO [2016-01-18 09:54:54,795] [main]: update friend status: <ip=216.246.108.250:50003, gameId=1, serverName=Official #3 - FFA+TBD+Ball - no max ping, numberOfPlayers=14, mapName=tbd_chess, ping=181, passwordRequired=false, hardcore=true, minLevel=1, maxLevel=60, disallowDemoUsers=false, version=0.0.374>
WARN [2016-01-18 09:54:58,938] [main]: hitch = 45ms (average = 22ms)
WARN [2016-01-18 09:55:08,265] [main]: hitch = 46ms (average = 19ms)
INFO [2016-01-18 09:55:47,480] [main]: Respawn in progress, can't change planes
INFO [2016-01-18 09:55:47,972] [main]: Respawn in progress, can't change teams
INFO [2016-01-18 09:55:48,809] [main]: Respawn in progress, can't change teams
INFO [2016-01-18 09:55:49,209] [main]: Respawn in progress, can't change teams
INFO [2016-01-18 09:55:57,143] [main]: Client got disconnect notice from 216.246.108.250:50003, reason:Connection to game server timed out
...
INFO [2016-01-18 09:56:15,983] [main]: update friend status: <ip=87.230.13.53:27282, gameId=1, serverName=
rawr's bombs, numberOfPlayers=1, mapName=tbd_hills, ping=89, passwordRequired=false, hardcore=true, minLevel=1, maxLevel=60, disallowDemoUsers=false, version=0.0.374>
INFO [2016-01-18 09:56:31,541] [main]: Unresponsive server 87.230.13.53:27282; 151 updates without response; disconnecting
....
ERROR [2016-01-18 23:12:17,028] [Thread-3]: java.net.UnknownHostException: google.com
....
ERROR [2016-01-18 23:12:17,121] [Thread-2]: java.net.UnknownHostException: vapor.nimblygames.com
...
ERROR [2016-01-19 17:32:29,173] [Thread-13]: java.io.EOFException: End of stream
java.io.EOFException: End of stream
    at nQ.a(SourceFile:71)
    at nQ.e(SourceFile:101)
    at Af.a(SourceFile:28)
    at yV.a(SourceFile:560)
    at TS.run(SourceFile:460)
ERROR [2016-01-19 17:32:35,341] [Thread-14]: java.io.EOFException: End of stream
java.io.EOFException: End of stream
    at nQ.a(SourceFile:71)
    at nQ.e(SourceFile:101)
    at Af.a(SourceFile:28)
    at yV.a(SourceFile:560)
    at TS.run(SourceFile:460)
o.o
So there are networking issues. Many of them.
If you're not having any other internet problems with your computer, I suppose reinstalling java is woth a shot...

Last edited by LewisH; 01-19-2016 at 06:48 PM.
Reply With Quote
  #17  
Old 01-19-2016, 06:45 PM
LewisH LewisH is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Earth
Posts: 215
Default

another interesting thing:

Code:
INFO [2016-01-18 09:58:54,794] [main]: trying to connect to 108.36.110.93:27277
INFO [2016-01-18 09:58:55,878] [main]: Load error: This server is running a custom map.  To allow custom maps you must
click on Options -> Account and uncheck "Verify content".
Maybe check this first, see if verify content is on in the account settings, if it is turn it off.
Reply With Quote
  #18  
Old 01-19-2016, 06:51 PM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by LewisH View Post
[CODE]


o.o
So there are networking issues. Many of them.
If you're not having any other internet problems with your computer, I suppose reinstalling java is woth a shot...
i'll try reinstalling java, seems that altitude is the only game that is messing up in terms of connectivity
Reply With Quote
  #19  
Old 01-19-2016, 06:53 PM
LewisH LewisH is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Earth
Posts: 215
Default

Quote:
Originally Posted by {SWN}MEDO{TBD} View Post
i'll try reinstalling java, seems that altitude is the only game that is messing up in terms of connectivity
Wait, I was wrong with the reinstalling java thing: alti uses it's own JVM, you can change it to use the system's JVM, which I've done, and I always forget that's not the default >.<'

To change it, edit <install dir>/.install4j/pref_jre.cfg
I think the default java directory on windows is
Code:
C:\Program Files\Java\jre6\

Last edited by LewisH; 01-19-2016 at 06:56 PM.
Reply With Quote
  #20  
Old 01-19-2016, 06:55 PM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by LewisH View Post
another interesting thing:

Code:
INFO [2016-01-18 09:58:54,794] [main]: trying to connect to 108.36.110.93:27277
INFO [2016-01-18 09:58:55,878] [main]: Load error: This server is running a custom map.  To allow custom maps you must
click on Options -> Account and uncheck "Verify content".
Maybe check this first, see if verify content is on in the account settings, if it is turn it off.
i did turn it off and reinstall java, still issue persists
Reply With Quote
  #21  
Old 01-19-2016, 06:58 PM
LewisH LewisH is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Earth
Posts: 215
Default

Just to be sure you've seen it: see my post above to change alti's JVM to the system one.
Reply With Quote
  #22  
Old 01-19-2016, 06:58 PM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

i just saw it after i posted
Reply With Quote
  #23  
Old 01-19-2016, 07:01 PM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by LewisH View Post
Just to be sure you've seen it: see my post above to change alti's JVM to the system one.
how exactly do i change it? i dont want to mess things up
Reply With Quote
  #24  
Old 01-19-2016, 07:03 PM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by LewisH View Post
Wait, I was wrong with the reinstalling java thing: alti uses it's own JVM, you can change it to use the system's JVM, which I've done, and I always forget that's not the default >.<'

To change it, edit <install dir>/.install4j/pref_jre.cfg
I think the default java directory on windows is
Code:
C:\Program Files\Java\jre6\

This path you written to jre6 is different from mine, the one i have is C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_66
Reply With Quote
  #25  
Old 01-19-2016, 07:04 PM
LewisH LewisH is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Earth
Posts: 215
Default

Open the file in notepad, and replace whatever's in there with the path to you're system's jre. It might be prudent to make a copy of the file, but it's not difficult to replace ^^

the path might be
Code:
C:\Program Files\Java\jre6\
, but it's woth going there in window's exporer and having a look, e.g. it might be Program Files (x86), or the jre might be a different version (jre7, jre8, etc). Sorry for being so vague, I'm on linux and don't have access to Windows atm, so I'm not completely sure what the path is.
Reply With Quote
  #26  
Old 01-19-2016, 07:04 PM
LewisH LewisH is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Earth
Posts: 215
Default

Ah, you found it! so yeah, replace the content of the file with that path ^^
edit: after that, make sure alti's not running, start it again, and see if anything's working a little (or hopefuly a lot) better.

Last edited by LewisH; 01-19-2016 at 07:06 PM.
Reply With Quote
  #27  
Old 01-19-2016, 07:11 PM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by LewisH View Post
Ah, you found it! so yeah, replace the content of the file with that path ^^
edit: after that, make sure alti's not running, start it again, and see if anything's working a little (or hopefuly a lot) better.
im just a bit confused, let me just make sure what i am doing is correct,

In the altitude folder there is a file called jre, i should delete that and replace it with this file? C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_66
Reply With Quote
  #28  
Old 01-19-2016, 07:13 PM
LewisH LewisH is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Earth
Posts: 215
Default

Quote:
Originally Posted by {SWN}MEDO{TBD} View Post
im just a bit confused, let me just make sure what i am doing is correct,

In the altitude folder there is a file called jre, i should delete that and replace it with this file? C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_66
No. is there a folder called .install4j in the altitude directory? it might be hidden.
inside there, there's a text file called pref_jre.conf.
open that file in notepad, and replace what's there with "C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_66" (no quotes)
Reply With Quote
  #29  
Old 01-19-2016, 07:23 PM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

Quote:
Originally Posted by LewisH View Post
No. is there a folder called .install4j in the altitude directory? it might be hidden.
inside there, there's a text file called pref_jre.conf.
open that file in notepad, and replace what's there with "C:\Program Files (x86)\Java\jre1.8.0_66" (no quotes)
did this, but im sad to say it still wont work :L
Reply With Quote
  #30  
Old 01-19-2016, 07:24 PM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

thanks a lot for trying to help tho, idk if you have any other ideas
Reply With Quote
  #31  
Old 01-19-2016, 07:32 PM
LewisH LewisH is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Earth
Posts: 215
Default

Quote:
Originally Posted by {SWN}MEDO{TBD} View Post
thanks a lot for trying to help tho, idk if you have any other ideas
I suppose you could try chaging the port alti uses: go to options->gameplay and change the port to 30100.

edit: for anyone following this thread, we tried this with no luck

Last edited by LewisH; 01-19-2016 at 07:35 PM.
Reply With Quote
  #32  
Old 01-19-2016, 08:00 PM
{SWN}MEDO{TBD} {SWN}MEDO{TBD} is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 21
Default

issue has been solved (still dont know how it got solved but it just happened) thanks to lewish
Reply With Quote
  #33  
Old 01-19-2016, 08:05 PM
LewisH LewisH is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Earth
Posts: 215
Default

The issue now seems to have sorted it's self out. For the record, here are the things we tried since my last post about changing ports:
  1. Pinging both nimblygames.com and my own server showed pings over 500ms.
  2. Medo restarted his router, this reduced the ping times to more reasonable numbers.
  3. Trying to connect in alti again had the same result as before, a quick disconnection.
  4. Another attemt at connecting to a server in alti, this time one of my own servers so I could check the logs: he managed to connect, but not talk or spawn, and was ping kicked in about 20 seconds.
  5. Another attempt connecting to another of my servers, and everything worked well.
  6. Testing a couple more servers showed everything working as it should.

For anyone curious, here's what the server saw when he disconnected as soon as he joined:
Code:
INFO [2016-01-19 19:47:11,532] [Thread-13]: Adding client '{SWN} Medo' from 197.53.81.108:15084, playerId=3
ERROR [2016-01-19 19:47:53,934] [Thread-13]: missingCount=37
INFO [2016-01-19 19:48:10,323] [Thread-13]: Removing client '{SWN} Medo' from 197.53.81.108:15084, playerId=3, message: Kicked due to high ping. Your ping (999) exceeds the max ping (350) for this server.
To lower your ping, close other network applications such as torrent downloaders.  If your ping is still too high, join another server or host your own server.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot re-login after lost internet connection... Boronko Tech Support 2 10-14-2012 02:24 AM
Connection lost.. bong Tech Support 2 12-03-2010 01:02 PM
Someone Who Has Never Seen 'LOST' Sees The Final Season Of 'LOST' Sarah Palin The Water Cooler 8 03-01-2010 01:04 AM
Your connection the login server has been lost.please login again. xanty Tech Support 0 12-14-2009 04:13 PM
Coonection lost? Luke Tech Support 4 09-29-2009 09:21 PM


All times are GMT. The time now is 02:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
2008 Nimbly Games LLC